Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Skattegranskning drabbar Strix

Publicerad: 10 Januari 2002, 09:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Skattemyndigheten i Stockholm anser att Strix Television inte har skött sin bokföring korrekt och höjer bolagets taxerade inkomst med 1,9 miljoner kronor. Strix anmodas att betala in drygt 600.000 kronor i extra skatt.


Bland annat underkänner skattemyndigheten avdrag för resor till Manila i samband med inspelningen av Expedition Robinson.

Strix har försökt dra av för resor för anhöriga till personal på inspelningsplatsen. Strix har inte kunnat visa kvitton på alla resor och Skattemyndigheten anser dessutom att de anhöriga resor är en löneförmån för de anställda.

Den största skattesmällen får dock Strix när Skattemyndigheten underkänner upplupna kostnader för projekt som Efterlyst (358.477 kronor), Villa Medusa (331.542 kronor) och Expedition Robinson (879.840 kronor). Strix har reserverat för kostnaderna, men inte visat upp några kvitton som styrker kostnader på sammanlagt 1,85 miljoner kronor i sin deklaration för år 2000.

Strix ekonomichef Christer Flygelholm delar inte skattemyndighetens syn.

- Vi vill ta kostnaderna för då projekten spelas in. Men har man ett sent produktionslut som på Robinson så kommer fakturorna efter bokslutet. Därför har vi reserverat för kostnader som vi inte har kvitton på.

Strix har ännu inte beslutat om företaget ska överklaga skattemyndighetens upptaxering. Christer Flygelholm vill därför inte kommentera vad skattemyndighetens beslut innebär för Strix som år 2000 omsatte 257 miljoner kronor och gjorde ett resultat på 24 miljoner kronor.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.