Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Skånskan skär bort 47 tjänster

Publicerad: 11 Februari 2009, 08:01
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

Nyligen omgjorda Skånska Dagbladet bantar personalstyrkan med 47 arbetstillfällen. Efteråt blir 96 tjänster kvar.


I slutet på januari lade Skånska Dagbladets ledning varsel på totalt 60 tjänster, 50 personer i Skåne och 10 i Halland. De anställda ska erbjudas avgångsvederlag.

På onsdagsmorgonen inleddes förhandlingar med de fackliga organisationerna på tidningarna Tidningarna Skånska Dagbladet i Malmö och Norra Skåne i Hässleholm. Totalt vill man ta bort 47 tjänster.

- Styrelsen har fattat ett beslut om att slå samman våra tre tidningar. Då blev det så mycket synnergier att vi kunde banta så här mycket, säger vd Richard Kling.

Hur många blir kvar på redaktionerna?- 95,9 tjänster. Men vi har stärkt marknad- och annonsavdelningarna.

Hur påverkar det ert sätt att arbeta?- Vi har tänkt att vara mer mobila och rörliga, mer ute på fältet. Dessutom ska vi bli mediemänniskor, fotografer ska kunna skriva artiklar.

Hur har facket reagerat?- Med förståelse tycker jag. Men ett antal av deras medlemmar blir överflödiga, och det är alltid tråkigt.

Tidigare har tryckeriverksamheten och annonsproduktionen i i Malmö avvecklats, totalt ett 40-tal tjänster. Laholms Tidning drabbas inte av några nedskärningar.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.