lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Skånska Aftonbladet läggs på is

Publicerad: 11 september 2008, 04:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Skånska Dagbladet och Aftonbladet skulle utmana Bonnier med en gemensam tidning. Titeln Skånska Aftonbladet reggades hos PRV. Men nu beskrivs projektet som "iskallt".


MS

Martin Schori


Det var i april som Aftonbladet och Skånskan berättade att de provtryckt en gemensam tidning. Nu skulle man på allvar ta upp kampen om Skåne, en region där Schibsted är svagt och Bonniers Sydsvenskan dominerar marknaden.

- Vi tittar på olika scenarier och olika samarbetsformer som vi ska ha i framtiden. Vi samarbetar idag med Bonniers om en söndagstidning, och det kanske vi inte ska göra alltid. Då får vi titta på andra intressanta alternativ, sa Skånskans vd Richard Kling till Dagens Media, men tillade att "Inget är bestämt".

Titeln Skånska Aftonbladet registrerades i maj hos PRV. Richard Kling berättade samtidigt att Skånska Aftonbladet blir en betald dagstidning.

I dagsläget samarbetar Skånskan med Bonnier, i och med att konkurrenten Sydsvenskan trycker Skånskans söndagsedition. Avtalet löper dock ut 2009 och ska inte förlängas.

- Antingen gör vi en egen söndagstidning eller så gör vi något tillsammans med Aftonbladet eller någon annan, säger Richard Kling.

Men personer med insyn beskriver nu initiativet som "iskallt" och parterna ska inte ha träffats sedan i juli. Richard Kling säger dock att förhandlingar fortfarande pågår:

- Vi har gjort utredningar och vet var vi står, men vi har inte fattat några beslut i ämnet. Men det är inte nedlagt.

Aftonbladets vd Carl Gyllfors säger att det "inte råder någon större aktivitet just nu".

Vad beror det på?

- Vi har helt enkelt ingen större aktivitet i frågan. Det finns inga nyheter.

Planerar ni framtida möten om detta?

- Vi kommenterar inte det.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev