Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Skånetidningar lämnar rikspaketen

Publicerad: 11 Februari 2009, 13:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

Säljsamarbetet mellan Sydsvenskan och Göteborgs-Posten sprack när annonspaketet Hela Skåne öppnade säljkontor i Stockholm. Nu hoppar fler Skånetidningar av sina befintliga annonspaket.


Det var i slutet av förra året som de prenumererade dagstidningarna i Skåne beslutade att låta Hela Skåne ta över annonsförsäljningen även på riksmarknaden. Samtidigt avslutades säljalliansen mellan Sydsvenskan och Göteborgs-Posten.

Även de övriga skånska dagstidningarna kommer att hoppa av sina befintliga annonspaket. I höst lämnar Norra Skåne och Skånemedia, med Trelleborgs Allehanda, Ystads Allehanda och Kristianstadsbladet, annonspaketet Land & Rike, och nästa år hoppar Helsingborgs Dagblad av Stormarknadspress.

- Vi är inte missnöjda med SMP, tvärtom. Men Skåne är ett tydigt geografiskt och kommersiellt område och vi har upplevt en mycket god utveckling i regionala säljbolag som Hela Skåne varit för HD de senaste åren, säger HD:s marknadschef Thorbjörn Falk i ett pressmeddelande.

Hela Skåne har etablerat ett säljkontor med sju medarbetare på Majorsgatan i Stockholm. De flesta av dem kommer från Sydsvenskans avslutade säljsamarbete med Göteborgs-Posten. Försäljningschef är Benny Bergenstråhle, som rekryterats från säljbolaget B2B.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.