Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ska rådgiva Glaxo Smith Kline i EU

Publicerad: 25 Oktober 2012, 08:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

Johan Thor, årets lobbyist 2008 och kommersiell direktör för läkemedelsbolaget Glaxo Smith Kline, tar klivet upp och blir Europachef för government affairs.


Den nya rollen innebär bland annat att Johan Thor ska representera Glaxo Smith Kline i Bryssel. Han blir också Europaledningens rådgivare i kommunikationsfrågor som rör politik, policy, samt hälso- och sjukvårdssystem.

– Johan Thor var en av hjärnorna bakom den affärsmodell som GSK utvecklade för fem år sedan. Han har starkt bidragit till att utveckla GSKs verksamhet inom vacciner och GSKs långsiktiga arbete för stärkt förtroende och partnerskap gentemot hälso- och sjukvården i Sverige, säger Glaxo Smith Kline Sveriges vd Marine Queniart Stojanovic i ett pressmeddelande.

Johan Thor har tidigare arbetat som politiskt sakkunig åt den borgerliga regeringen och utsågs till årets lobbyist 2008.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.