Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SJF stämmer Finans Vision på en miljon

Publicerad: 27 Juni 2002, 07:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Svenska Journalistförbundet, SJF, stämmer Finans Vision inför Arbetsdomstolen på en miljon kronor för brott mot medbestämmandelagen. Stenbecksföretagen accepterar inte den lagstiftning vi har i Sverige, de vill diktera villkoren själva, säger Agneta Lindblom Hulthen, ordförande SJF.


Bildandet av Finans Vision skedde genom sammanslagning av Finanstidningen och it- och medietidningen Vision. Vid sammanslagningen fick närmare halva personalstyrkan på Finanstidningen lämna företaget och SJF stämmer nu Finans Vision för hanteringen av personalnedskärningarna.

- Innan en arbetsgivare fattar ett beslut likt detta, ska de förhandla med den fackliga organisationen på arbetsplatsen. Det gjordes inte. De anställda ställdes bara inför fullbordat faktum, säger Agneta Lindblom Hulthén.

Agneta Lindblom Hulthén anser den för brott mot MBL förhållandevis höga stämningssumman vara befogad.

- Vanligtvis försöker vi i Sverige förhandla för att lösa denna typ av fråga. Men nu är det så uppenbart att arbetsgivaren vill sätta sig över lagstiftningen och vi anser därför att beloppet är passande, säger Agneta Lindblom Hulthén.

Peppe Engberg, chef på MTG Publishing, har inte gått att nå för en kommentar.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.