Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SJ plockar PA-ansvarig från regeringskansliet

Publicerad: 19 Februari 2009, 09:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Jonas Nilsson lämnar sin tjänst som politiskt sakkunnig mitt under mandatperioden för att bli ansvarig för public affairs på SJ. "Det är ett jättespännande jobb", säger han.


Jonas Nilsson har sedan alliansens valseger hösten 2006 jobbat som politiskt sakkunnig åt socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson.

Tidigare har han varit seniorkonsult på Peje Emilssons pr-jätte Kreab. Nu lämnar han regeringskansliet för att ta ett samlat grepp om SJ:s public affairsarbete.

Vad ska du lobba för?

- Lobbying är inte ett ord jag skulle använda eftersom det rymmer så mycket mystik. SJ har, som alla företag, ett stort behov av att vara lyhörda mot sina kunder. I SJ:s fall betyder det bland annat att vara lyhörd mot länstrafiken, riksdag och regering. Det ska jag jobba med.

Vilka frågor är viktiga för SJ?

- Det handlar till stor del om att den verklighet och omvärld som SJ har att förhålla sig till har förändrats drastiskt under de senaste fem till tio åren. SJ har också väldigt många intressenter att förhålla sig till.

Varför lämnar du regeringskansliet mitt under mandatperioden?

- Det är helt enkelt för att jag har fått ett så spännande jobb.

Jonas Nilson tillträder sin tjänst i vår.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.