Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Silverback får jättebeställning av TV4

Publicerad: 15 Augusti 2008, 11:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Dagens Media kan avslöja en av TV4s största programinvesteringar i år - en svensk version av brittiska Come dine with me. Leverantör är Anna Carrfors Bråkenhielm och hennes bolag Silverback. "Det är en stor höstsatsning som jag hoppas mycket på", säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.


Come dine with me har blivit en stor framgång på Channel 4 i Storbritannien, och har efter det sålts till bland annat Nederländerna, Spanien, Tyskland, Ungern, Frankrike och Kroatien.

- Det har gått bra på många ställen i Europa, säger Fredrik Arefalk.

Nu står det klart att programmet, som har tagits fram av ITV, kommer till TV4 och Sverige. Det är Anna Carrfors Bråkenhielms bolag Silverback, som i våras köptes av ITV, som står för produktionen.

- Formatet är otroligt framgångsrikt. I Tyskland har det gjorts flera olika spinoffer och programmet har lyft hela kanalen som det sänds på, säger Anna Carrfors Bråkenhielm.

Come dine with me, som på TV4 får namnet Halv åtta hos mig, ska sändas måndag till torsdag klockan 19.30. Det blir därmed en av TV4s tyngsta och mest omfattande egenproduktioner i höst.

I programmet tävlar fem "vanliga" personer om att bli den ultimata värden för en middag. Varje kväll under en veckas tid turas de om att laga mat och skapa den perfekta festkvällen. Gästerna får sedan betygsätta värdens insatser på en skala ett till tio.

TV4 och Silverback ska spela in programmet på olika orter runt om i Sverige.

- Vi har tittat mycket på det brittiska och förälskat oss i det, säger Fredrik Arefalk, och fortsätter:

- Det är något väldigt sympatiskt och charmigt över det här formatet, med en väldigt lokal svensk koppling inramat med vanliga människors matlagning. Jag tror att det kommer att tilltala våra tittare.

Halv åtta hos mig ska inte ha någon programledare.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.