Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Silla Levin från Forsman & Bodenfors om att få Platinaägget: "Deprimerande och fantastiskt kul"

Publicerad: 26 April 2014, 04:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:18

Forsman & Bodenfors ad Silla Levin om att vara den tredje kvinnan någonsin som får Platinaägget, bästa karriärstipsen och varför hon inte längre lyssnar på musik.


Ämnen i artikeln:

GuldäggetForsman Bodenfors

På onsdagens Guldäggsgala blev Silla Levin tredje kvinnan någonsin efter Jane Bark (1985) och Anna Qvennerstedt (2007) att få motta ett platinaägg.

Men att vara en av få kvinnor att bli invald i Platinaakademien är dubbelt säger Silla Levin.

– Det är å ena sidan deprimerande och dels fantastiskt kul. Platinaägget är ju något man får för lång och trogen tjänst och min egen reflektion är att när jag gick ut skolan 1996 var det fortfarande väldigt få kvinnor i branschen, det var just under slutet av 90-talet som det började bli fler kvinnor i branschen så de har inte hunnit ikapp än, säger hon.

Mansdominansen i reklambranschen tycker Silla Levin minskar mer och mer.

– Jag tycker det har blivit mycket bättre. Tittar vi på mitt företag har vi många fler kvinnliga kreatörer nu än förut och jag har ingen procentsats men tittar jag mig runt är det nästan 50/50, så jag tycker det går framåt.

Vad är dina bästa karriärtips?

– Man får inte vara för ängsligt lagd utan man måste tro på sig själv och köra på. Något konkret tips är svårt att ge, man får inte bry sig så mycket om vad andra tycker utan försöka ha en egen linje och köra på den.

Silla Levins egna medievanor är blygsamma, säger hon.

– De ser ganska klena ut, jag har så lite tid över för mediekonsumtion. Men jag kollar Instagram, Facebook, Svt-Play, lite vanlig tjock-tv och läser lite dagstidningar. Jag följer inga serier, jag har inte kollat på en enda serie och är helt utanför den världen. Jag är nog lite unik där.

Vanligtvis brukar man här kunna hitta lördagsintervjupersonens fem bästa lördagslåtar på Spotify, men listan utgår idag på grund av att Silla Levin inte har några låtar hon lyssnar på.

– Jag lyssnar inte på musik. Mitt musiklyssnande försvann när jag fick barn. Min barn låter så mycket att jag bara vill ha tyst när jag kan. Jag lyssnar på det andra lyssnar på, eller så skriker jag "sänk!".

Andrea Svanberg

Ämnen i artikeln:

GuldäggetForsman Bodenfors

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.