söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sifos internetpanel igång

Publicerad: 19 september 2008, 11:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

I går presenterade Sifo Research international sin panel för internetmätningar. Panelen ska ge data för nätet på samma sätt som Orvesto levererar data om tidningar och tidskrifter.


OE

Ola Eriksson


Panelen för Orvesto internet består i dag av 12.000 personer som rekryterats ur samma bas som Orvesto konsument.

-Förhoppningen är att vi kan dubblera det antalet innan årsskiftet, säger Stefan Svanfeldt, chef för Sifo Research internationals internetdel.

Systemet bygger på cookies som placeras på alla datorer som används av panelmedlemmen. Genom ihopkoppling med Orvesto konsument kan målgruppsdata presenteras för sajterna som finns i systemet. I dag mäts runt 300 sajter men bara ett 20-tal har till att börja med valt att presentera sin data utåt. Dock är inga siffror ännu officiella utanför sajterna själva och mediebyråer.

Sifo poängterar att systemet inte är någon trafikmätning utan ska ses som ett komplement till exempelvis Kia index. Med Orvesto internet ska surfvanor kunna kopplas ihop med demografiska data. Datan ska samköras med Orvesto konsument och därmed kan till exempel dubbeltäckning mellan en tidnings pappers- och nätutgåva kartläggas.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev