Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Shout hjälper dansk researrangör till Sverige

Publicerad: 22 Maj 2008, 03:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Danska resekoncernen DTF Travel vill öka försäljningen i Sverige. Till sin hjälp tar de reklambyrån Shout. "Shouts vd Joakim Hökegård vann alla uppdrag som jag ville ha när jag jobbade på webbyrå i Sverige, så han måste vara bra", säger marknadschefen Oskar Emil Pettersen.


DTF säljer redan resor i Sverige, bland annat som resepartner till Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och Coop Medmera. Men nu ska varumärket stärkas och försäljningen öka. Utöver samarbetet med en reklambyrå letar företaget även efter en mediebyrå i Sverige.

- Jag förhandlar med några mediebyråer, säger Oskar Emil Pettersen.

DTF Travel är inriktat på billiga hotellresor, så kallade kör själv-resor. I Danmark sköts kommunikationen av en inhousebyrå.

- Discount-marknadsföring fungerar inte lika bra i Sverige som i Danmark. När man marknadsför låga priser i Danmark ser det ofta ganska ruffigt ut, vilket går hem hos danskarna. Sverige är bättre på det estetiska. Därför är Shout en lämplig samarbetspartner.

Shout ska nu ta fram ett nytt kommunikationskoncept för DTF Travel. Första kampanjen kommer i höst.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.