Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

She Creatives siktar på globalt nätverk

Publicerad: 6 Februari 2009, 15:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

She Creatives planerar att dra igång ett globalt nätverk för kvinnliga kreatörer tillsammans med brittisk-amerikanska nätverket She Says. De båda nätverken står bakom en masterkurs för kvinnliga kreatörer, som nu pågår i Hyper Islands regi.


- Kursen är också startskottet för ett globalt nätverk som ska knyta kvinnliga kreatörer närmare varandra, säger Karin Ernerot, en av She Creatives grundare och cd på Tewonder.

She Says har omkring 1300 medlemmar som arbetar inom digitala medier, medan She Creatives är bredare med 420 kreatörer inom digitala medier, film och reklam. Med på kursen finns kreatörer från Sverige, Storbritannien, USA och Portugal.

- Av någon konstig anledning är kvinnliga kreatörer en minoritet i de flesta länder. Ett globalt nätverk är ett sätt att stimulera varandra och ge varandra chanser till jobbmöjligheter i andra länder eller möjlighet att jobba över landsgränserna, säger Karin Ernerot.

Nätverken planerar nu att dra igång en plattform på nätet som bas.

- Det kan handla om att uppmuntra och ge tips och råd till andra som vill starta nätverk i sina länder, säger Karin Ernerot.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.