Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SFs och Expressens tidning kommer i augusti

Publicerad: 27 Juni 2002, 12:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Expressen och SF Bios gemensamma filmtidning blir specialutgåvor av Expressens nöjestidning Guiden och ska distribueras i 100.000 exemplar på totalt 59 biografer runt om i landet.


Guiden får i början av varje månad 10 till 12 sidor utökat material om SF Bios filmer. Specialutgivan ska bara distribueras till biograferna.

För Guiden är detta en chans att nå nya läsare. SF Bio ser tidningen som ett sätt att berätta om kommande filmer.

- Filmtidningen Bio har länge haft en oviss framtid. Branschen, som äger den, har i många omgångar diskuterat om den ska upphöra och nu har den upphört. Då har vi fattat beslutet att vi vill i någon form ha tidning i våra foajéer som berättar om våra kommande filmer, säger Marie Sahlström, marknadsdirektör på SF Bio.

Att samarbetet blev just med Expressen, som liksom SF Bio ägs av Bonniers, är oberoende av ägandeförhållandet, säger hon också.

- Vi har diskuterat ett bra upplägg med Expressen som passar oss båda. Men vi gör projekt och samarbeten även med andra företag.

Tidningen ska delas ut på SF Bios 33 biografer i 20 städer och Svenska Bios 26 biografer i 20 städer. Svenska Bio ägs till 50 procent av SF Bio. Första numret kommer 5 augusti.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.