Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SF planerar filmtidning med Expressen

Publicerad: 10 Juni 2002, 14:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Filmtidningen Bio har lagts på is. Detta efter att SF Bio beslutat att inte distribuera tidningen på sina biografer. SF Bio planerar istället en egen filmtidning tillsammans med Expressen.


- Vi har 8 till 8,5 miljoner besökare på våra biografer men ingen egen kundtidning. Vi behöver kunna kommunicera med våra kunder på ett bra sätt, därför vill vi ge ut en tidning. Vi för diskussioner med Expressen om det. Vi sitter i slutfasen av planeringen men inget är klart, säger Jan Bernhardsson, vd SF Bio.

Filmtidningen Bio har distribuerats på de 400 mest frekvent besökta biograferna i Sverige, majoriteten tillhörande SF Bio. När SF Bio nu drar sig ur distributionen står Filmtidning Bio utan större delen av sitt distributionsnät.

Zoran Slavic, vd för Columbia Tristar, som ansvarar för Filmtidningen Bio i Filmbranschens samarbetskommitté, söker enligt uppgift efter någon som kan ta över både produktion och distribution av tidningen. Om det inte lyckas kommer tidningen att läggas ner.

Tills vidare är Filmtidningen Bio lagd på is. Tidningens sista nummer i nuvarande tappning kom den 5 juni. De två fast anställda medarbetarna, chefredaktör Eva Siveland och annonssäljare Patrik Brännström, är uppsagda.

Filmtidningen Bio har ökat kraftigt i räckvidd senaste Orvestomätningarna och fick 361.000 läsare i senaste Orvesto Konsument, 2002:1. Det var en ökning med nära 80.000 läsare jämfört med samma period föregående år. Tidningen har producerats av Contact Communication som också skött distributionen.

Dagens Media har söka Zoran Slavic, vd för Columbia Tristar.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.