Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sex av tio skickar julhälsningen elektroniskt

Publicerad: 20 December 2001, 08:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:19

Hela 64 procent av de svenska internetanvändarna skickar sina julkort via e-post och elektroniska vykort, enligt en undersökning från Netsurvey.


- Det är en hög siffra, men inte förvånande. Delvis beror det nog på att det är så ofantligt mycket enklare att skicka hälsningen med e-post. Vanlig post kräver ju en del administration med underskrifter och porton, säger Peter Bolinder, vd på Netsurvey.

Respondenterna fick frågan "Hur skickar du dina julhälsningar i år?" och kunde välja flera svarsalternativ. Trots att många skickar hälsningarna elektroniskt har den traditionella postgången fortfarande en stark ställning i juletid. Av undersökningsdeltagarna uppger 77 procent att de skickar julhälsningar med vanlig post.

Undersökningen visar också att det stora flertalet internetanvändare kommer att vara "digitalt aktiva" under helgerna. På frågan "Vilka digitala aktiviteter kommer du att ägna dig åt under årets julhelg?" svarar hela 89 procent att de kommer att använda e-post medan 75 procent uppger att de kommer att använda mobiltelefonen.

Totalt kontaktades 1210 personer från Netsurveys panel i undersökningen. Svarsfrekvensen var 53 procent, motsvarande 644 personer.

Björn Hedensjö

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.