Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SEBs Odd Eiken ersätter Per Unckel i SvD

Publicerad: 26 April 2007, 06:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

SEBs kommunikationschef Odd Eiken tar plats i Svenska dagbladets styrelse. Det blev klart på gårdagens bolagsstämma. Han tar över efter Stockholms läns landshövding Per Unckel.


- Odd Eiken är en i branschen ansedd informationsveteran med bred kunskap om mediebranschen, säger Svenska Dagbladets informationschef Björn Hygstedt.

Odd Eiken har tidigare suttit i SVTs styrelse men avgick därifrån i början av året. ­ Mediehusen blir mer och mer varumärkesberoende. Med en bakgrund inom marknadsföring, media och reklam hoppas jag kunna tillföra en del i det arbetet, säger Odd Eiken.

Spelade det in att du är norrman med tanke på SvDs ägare?

­ Det tror jag absolut inte. Men det är nog ingen nackdel. Det är typiskt för norrmän att säga att det aldrig är en nackdel att vara norrman.

Per Unckel har suttit i SvDs styrelse i fem år. Han är sedan 2007 landshövding i Stockholms län. Vid tillträdet till landshövdningstjänster prövas alla sidouppdrag.

- Det ligger ingen direkt konflikt mellan landshövdningarbetet i mitt arbete för SvD men regeringen har ändå bedömt det som mindre lämpligt att jag sitter i styrelsen för en av Stockholms stora tidningar. Men det är med viss saknad som jag nu har slutat i styrelsen, säger Per Unckel.

Han sitter dock fortfarande kvar som vice ordförande i styrelsen för Norrköpings tidningar.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.