Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Se Silvstedts Norrlands Gulds-film på Dagens Media

Publicerad: 20 April 2007, 08:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Norrlands Guld dammar av reklammanéret När du vill vara sig själv för en stund i reklamfilmen med Victoria Silvstedt. Glamourmodellen tröttnar på Stureplan och återvänder till norrlandsskogarna.


I filmen anländer Victoria Silvstedt i limousine, rosa läppglans och silverfodral till en glammig premiär. Hon vinkar och tar emot publikens jubel. Musiken är hetsig men tonar ut i Sylvia Vrethammars sång, Tycker du om mig, när Silvstedt står i sitt hotellrum. Hon ser ut över storstaden och traskar i nästa klipp in en norrländsk jaktstuga där Norrlands Gulds vanliga persongalleri tittar på sport. Hon slår sig ned, känner sig hemma och filmen avslutas med sloganen, När du vill vara dig själv en stund.

- Vi ville jobba med kontraster i den här filmen. Det glamorösa mot det jordnära. Victoria Silvstedt är från Bollnäs och har en naturlig koppling till Norrland, säger Fredrik Sverkersten, varumärkeschef på Spendrups.

Spendrups har under några år arbetat med andra teman än När du vill vara dig själv för en stund. Fredrik Sverkersten säger att den gamla sloganen var ett naturligt val i fallet med Victoria Silvstedt och säger att Spendrups ska använda den i fler kampanjer under året. Han vill inte svara på frågan om det blir aktuellt med fler hemvändande kändisar. Klart är i alla fall att Spendrups slagit in på en linje med att profilera kändisar i sina reklamfilmer. För tillfället rullar en kampanj med den förre landslagsmannen i fotboll, Claes Ingesson, som rymmer från en kontrollerande flickvän för att få dricka öl med grabbarna.

Silvstedtfilmen har premiär i samband med att hockey-VM, som Norrlands Guld sponsrar, drar igång på TV3. Utöver TV3 ska filmen också visas på Kanal 5. I reklampauserna på hockeysändningarna har Spendrups tagit fram sponsorfilmer med musik som sammanhållande tema. Silvstedt dansar med Norrlands Guld-pojkarna till tonerna av gamla svenska klassiker.

- Eftersom filmerna är så korta måste vi snabbt etablera en känsla och för det syftet är musik effektivt, säger Fredrik Sverkersten.

Musiken finns från och med 27 april att ladda ned på kampanjsajten Laddanedguldhits.nu.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.