Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SD-toppens utbrott mot partikamraterna: "Det är jag som blir tvungen att städa upp"

Publicerad: 10 September 2015, 09:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:26

UPPDATERAD. Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge har tröttnat på partikamraternas utspel på sociala medier.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Under veckan har bland annat en SD-politiker i Skåne skrivit på sin Facebook: "Kan ingen ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta!" med anledning av att många flyktingar väntades till Sverige efter att ha passerat Danmark.

Nu har SD:s presschef Henrik Vinge fått nog. På sin Facebooksida skriver han:

"Varje gång en folkvald Sverigedemokrat ger utlopp för sin frustration genom att på sociala medier exempelvis likna människor vid insekter, dra paralleller till tredje riket eller fantisera att skada andra så tar det i effektiv tid kanske en timme av min arbetstid."

– Jag ville egentligen bara belysa problemet med hur mycket tid detta tar. Oftast är det vanliga människor som blir en del av vårt parti och de förstår inte alltid hur sociala medier fungerar, säger Henrik Vinge till Dagens Media.

Enligt honom arbetar man kontinuerligt inom partiet med mediaträning.

– Jag tror inte att det hade varit samma sak om jag jobbade för ett annat parti. SD granskas mest av alla partier i media och det är en speciell situation för just vårt parti.

Han avslutar sitt inlägg med att uppmana sina partikamrater att tänka sig för innan de publicerar:

"Tänk på detta nästa gång du vill skriva något idiotiskt på nätet. Inte nog med att du skrämmer bort väljare och skämmer ut dina partikamrater. Du tar av min tid och min inspiration, för det är jag som blir tvungen att städa upp efter dig."

Henrik Vinge har arbetat på pressavdelningen sedan förra våren och har varit pressekreterare åt både Mattias Karlsson och Jimmie Åkesson.

"Jag undrar hur många hela arbetsdagar jag sammanlagt spenderat med att reda ut sådana här dumheter sen jag började arbeta på press för ett och ett halvt år sedan. Det frustrerar mig när jag tänker på hur långt vi hade kommit idag om det inte vore för alla korkade, rasistiska, felaktiga facebookuppdateringar", skriver Henrik Vinge i sitt inlägg.

I mars i år tog han över som presschef efter Martin Kinnunen.

Här finns hela inlägget att läsa.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.