Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Scream: "Nu är vi störst"

Publicerad: 19 November 2008, 10:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Scream utropar sig till Sveriges största oberoende mediebyrå. I år omsätter Scream 600 miljoner kronor och företaget rekryterar nu personal.


Mediebyrån Scream har tagit in ett flertal nya kunder den senaste tiden, inklusive statliga Teracom och Hemmabutikerna. Dessutom har Läkemedelsverket och Försäkringskassan ökat aktiviteterna.

- Det ser bra ut generellt. Några ser dystert på nästa år, andra ser positivt, säger Daniel Berg, vd på Scream.

Scream anställer nu tre personer för att möta expansionen. Jacob Bosson, senast från TBS, och Metros Eva-Lotta Eriksson, har redan rekryterats. Byrån söker också en printplanerare.

Omsättningen landar i år på drygt 600 miljoner kronor. Därmed blir man Sveriges största oberoende byrå sett till medieomsättning, utanför nätverken.

- För oss är det en viktig placering. Det är lite fånigt men kul att hitta någon skala där man kan säga att man är störst. Vi har en del kunder som uttryckligen inte vill jobba med internationella nätverk och då är det viktigt att vara profilerad inom det området, säger Daniel Berg.

Screams närmsta konkurrent bland de oberoende byråerna, sett till medieomstättning, är Bizkit, som räknar med att snurra runt 500 miljoner kronor helåret 2008.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.