Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Schulman rasar mot Aftonbladet – efter Lokkos recension

Publicerad: 8 Mars 2013, 14:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:53

Andres Lokkos recension av Alex Schulmans scendebut får lillebror Calle att se rött. Nu går han till attack mot Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanAftonbladet

I går gjorde Alex Schulman scendebut med premiären av enmansföreställningen ”Älska mig”.

Och i dag kom recensionerna.

”Efter en briljant öppning om mänsklighetens utveckling från amöba till hetsig instagram-fetischist förvandlas – alldeles för snart – 'Älska mig!' till en scenversion av 'En ding, ding, ding värld', 'Knäppa klipp' eller valfritt tidigt Filip & Fredrik-program på Kanal 5, skriver Andres Lokko i Aftonbladet – tidningen som Alex Schulman själv är knuten till.

Det har fått bröderna Schulman att se rött.

I kommentarsfältet till recensionen går de till rasande attack mot Aftonbladets beslut att låta Andres Lokko recensera föreställningen

”Lokko måste ha blandat ihop sina anteckningar, jag har aldrig läst en recension som stämmer så dåligt ihop med vad majoriteten av åskådarna sade sig uppleva, helt obegripligt!”, lyder kommentaren från Facebook-kontot ”Alex Schulman - Älska mig”.

Alex Schulmans bror Calle Schulman, går längre i sin kritik.

”Andres Lokko är en etablerad och engagerad schulman-hatare som aldrig missat en chans att kasta dynga. Hallå Tobias Lindner! Hur i helvete tänkte du där? Varför inte använda en recensent med rena ögon? Ärligt talat: vad fan sysslar ni med?”, skriver han.

Även Hard Hats vd Mats Dicklén stämmer in i kritiken.

Men Tobias Lindner, Aftonbladets nöjeschef, tar kommentarsstormen med ro.

– De är väldigt engagerade, säger han om reaktionerna.

Alex Schulman och Andres Lokko har vid ett flertal tillfällen skrivit om varandra i blogginlägg och krönikor, vilket är vad Calle Schulman hänvisar till när han kallar Lokko för ”engagerad schulman-hatare”.

Tobias Lindner ser dock inga problem med historiken mellan Alex Schulman och Andres Lokko.

– Tittar man på vad som finns skrivet på nätet mellan dessa två personer är det förvånansvärt lite med tanke på den diskussion som finns i kommentarsfältet, säger han.

Recensionen kallar Tobias Lindner för ”saklig” och ”väl underbyggd”.

– Det var viktigt för mig att hitta en recensent som inte är knuten till Aftonbladet, eftersom Alex är så involverad i det vi gör. Andres Lokko är en av Sveriges mest profilerade kritiker och känns som helt rätt person att recensera denna skildring av samtiden, som Alex föreställning är.

Tobias Lindner tycker att Alex Schulman borde vara nöjd med att hans scendebut fick två plus, vilket är godkänt.

– Två plus av en av Sveriges mest välrenommerade populärkulturella kritiker i en scendebut där han står ensam på scen ska Alex vara stolt över.

Svenska Dagbladets recensent Kristin Lundell ger föreställningen liknande kritik.

”Det hade kunnat bli en intressant kväll… Men ”Älska mig!” är en föreställning som hade gjort sig bättre som en pod-sändning. I det formatet gör det inget om innehållet blir småputtrigt eller navelskådande”, skriver hon.

Dagensmedia.se har sökt Alex och Calle Schulman.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Alex SchulmanAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.