Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Scholz & Friends-grundare lämnar byrån

Publicerad: 4 Februari 2009, 14:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

Scholz & Friends vice vd Zeke Tastas lämnar byrån efter sex år. "Det är ingen dramatik utan jag kände att det var dags att gå vidare nu när byrån har tagit en ny inriktning", säger han, som också var en av fem grundare.


Byrån har växt organiskt sedan starten 2003 och har nu ett 30-tal anställda.

- Den har gått från att vara den här galna cowboy-byrån som vi startade till att vara fortfarande en kreativ, men mer strukturerad medelstor byrå. Det var en bra tid att gå nu eftersom flera nya projekt drar igång nu efter jul, säger Zeke Tastas, som inte vet vad han ska göra härnäst.

- Det är klart att det är omtumlande när en god vän lämnar byrån, men för oss var det inte oväntat. Han är lite yngre och hade nog ett lite kortare perspektiv redan från början, säger Kay Höök, vd för Scholz & Friends.

Han håller med om att byrån har förändrats på senare tid. Nya stora kunder som Tallink Silja, Tre och Mediemarkt kräver ett mer kampanjintensivt sätt att arbeta.

Scholz & Friends tror på en något högre byråintäkt under 2008, jämfört med året innan då den landade på knappt 22 miljoner kronor. Byrån planerar att bredda verksamheten, men på vilket sätt vill Kay Höök inte berätta ännu.

- Vi vill vara proaktiva i den här lågkonjunkturen. Jag tror att årets byråintäkt hamnar lite högre, men det är klart att man måste vara ödmjuk i dag och vi är glada för samma nivå, säger han.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.