Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Schibsted Sverige förlorar Blocket

Publicerad: 25 April 2008, 09:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Schibsted skapar ett nytt bolag för alla rubrikannonssajter. För Sveriges del handlar det om att Blocket.se och Bytbil.se hamnar i det nya bolaget Schibsted Classified Media, SCM.


SCM bildas för att snabbare och effektivare kunna rulla ut rubrikannonssajter utanför Skandinavien. Hittills har bolagen inom rubrikannonsering legat under respektive lands Schibstedavdelning.

Till att börja med ska verksamheterna i Spanien, Frankrike och Italien in i det nya bolaget men inom kort ska även Blocket och Bytbil flyttas från Schibsted Sverige till Schibsted Classified Media.

- Det är en omorganisation som vi gör för att tydligare visa att vi satsar på att växa internationellt. Det har varit otydligt när de olika delarna legat under respektive land, säger Sverre Munck, koncerndirektör för Schibsteds internationella verksamheter och styrelseordförande i det nya bolaget.

Han fortsätter:

- Med det här blir det enklare att rapportera internt och vi får en samlad kraft. Externt visar det att vi menar allvar med vara satsningar.

I SCM ska 16 verksamheter från Sverige, Spanien, Frankrike, Italien, Österrike, Litauen och Malaysia ligga. Norska Finn ska även fortsättningsvis ligga i Media Norge.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.