Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Schibsted och Metro ingår söksamarbete - premiär i dag

Publicerad: 20 februari 2007, 13:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:10

Schibsteds sökmotor Sesam.se lanserar i dag sitt första samarbete utanför den egna koncernen.


Sesam.se levererar från och med i dag en söktjänst, en så kallad sitesearch, på Metro.se.

Det är Sesam.ses första söksamarbetet utanför Schibsted. Sedan tidigare finns Sesam.ses sökmotor integrerad på Schibstedtidningarna Aftonbladet och Svenska Dagbladets webbsajter.

- Det betyder mycket, framförallt för att vi nu har en partner utanför Schibstedkoncernen. Det är bra för oss att visa att vi inte bara är ett Schibstedföretag, utan att vi jobbar med hela Internet-Sverige, säger Göran Eklöf, vd på Sesam.se.

Var Metro svårövertalade?

- Det är alltid en förhandling, naturligtvis. Men vår produkt är så bra, och den ligger väl i linje med vad både Metro och vi vill åstadkomma.

Har ni några fler samarbeten på gång?

- Ja, men inget som vi kan gå ut med i dag. Det ligger några både inom och utanför Schibstedkoncernen. Så det kommer fler.

Den nya affärsområdeschefen för Metro online, Mattias Nyman, arbetade tidigare som teknisk chef på Aftonbladet Nya Medier och sedan som vd på Schibsteds nummerupplysning Hitta.se.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.