Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Schibsted ger ut spiontidning

Publicerad: 15 April 2008, 10:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Schibsted förlag har gjort klart med utgivning av den franska serietidningen Totally Spies i Sverige och Norge. Namnet blir detsamma och upplagan hamnar på 25.000 exemplar i vardera land.


Totally Spies är en fransk licensprodukt som även finns i animerad form på bland annat Cartoon Network. Första serietidningen ska finnas i butik i slutet av maj eller början av juni.

-Det är en tidning som riktar sig till tjejer i åldern 10 till 13 år. Innehållet är ungefär som Charlie Angels fast snällare, det handlar om tre tjejer som är spioner och jagar skurkar, säger Jonas Svensson, ansvarig för serietidningar på Schibsted förlag.

I Sverige ska 25.000 exemplar ut i butikerna och förlaget hoppas på en försäljning på 12.000-15.000 exemplar. Upp till tre annonssidor ska finnas i varje nummer.

-Vi gör en del annonsförsäljning men det är inget som vi kalkylerar med. Mestadels handlar det om aktörer som jobbar med licensierade produkter, till exempel en Spidermanfilm eller Tom & Jerry-kex.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.