Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SBS: Äntligen morgon är större än Rix Morronzoo

Publicerad: 23 April 2008, 13:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

MTG Radio och Rix FMs morgonshow Rix Morronzoo har alltid varit större än konkurrenten Äntligen morgon med Adam och Gry. Men nu är det omvända roller i Stockholmsområdet.


- Vi konstaterade det här i dag och det känns väldigt roligt, säger SBS Radios vd Staffan Rosell.

Enligt honom visar Sifos senaste radiosiffror att Äntligen morgon med Adam och Gry har fler lyssnare än Gert Fylkings Rix Morronzoo.

- Min känsla är att Rix Morronzoo har varit störst i säkert fem år så det är en stor förändring.

Sifos siffror visar att Mix Megapol har 99.600 lyssnare i Stockholmsområdet jämfört med Rix FMs 90.500 lyssnare mellan 6-9 på veckodagarnas förmiddagar. Dagen som helhet, mellan 6-18 leder dock Rix FM fortfarande med 142.900 lyssnare jämfört med 129.800 lyssnare för Mix Megapol.

- Äntligen Morgon fokuserar mycket mer på att vara ett Stureplansprogram med Anders Timell och mycket Schulman. Vi har hela tiden haft strategin att ha ett nationellt tänk och det tänker vi hålla kvar vid. Sett i hela riket är vi större, säger Christer Modig, programchef på MTG Radio.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.