Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sanna Rayman lämnar SvD

Publicerad: 26 mars 2015, 07:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

UPPDATERAD. Sanna Rayman rekryteras från Svenska Dagbladet till Dagens Samhälle som debattredaktör.


Ämnen i artikeln:

Dagens SamhälleSvD

Sanna Rayman har varit ledarskribent på Svenska Dagbladet de senast sju åren. Nu lämnar hon SvD för att börja på Dagens Samhälle som debattredaktör.

– Det känns förstås konstigt att lämna SvD. Jag har varit här längre än på något annat jobb och det i sig tyder ju på att jag trivs. Det känns nästan otacksamt att sluta på ett jobb som är ett sådant privilegium, men samtidigt ska det bli väldigt roligt och intressant att börja på Dagens Samhälle, säger hon till Dagens Media och fortsätter:

– Jag tror att mycket av det viktiga som kommer hända inom politiken kommer ske på kommun- och landstingsnivå, vilket ska bli intressant att följa på närmare håll.

Sanna Rayman berättar att hon har börjat tycka det är svårare att känna en tillhörighet sett till höger och vänster på den politiska skalan. Dagens Samhälle är en politiskt ofärgad tidning.

– Jag vet inte om det är jag eller politiken som har förändrats, men jag har svårare att känna att jag är en lagspelare politiskt. Det gör det också svårare att göra sitt jobb som ledarskribent, säger hon.

Opinionsmaterial blir allt viktigare för tidningarna. Vad tycker du om det rådande debattklimatet?

– Jag tycker att det är positivt att det poppar upp sidor som har lite olika profil och jag tycker att Dagens Samhälle en av de bättre debattsidorna, en debattsajt för vuxna, helt enkelt.

Hur blir det att jobba med debattmaterial på en tidning som inte ska ha någon politisk färg?

– Jag tycker att det känns lättare. Det är på sätt och vis mer naturligt. Att skapa debatt handlar ju om att ha en växelverkan och debatten blir bättre om alla sidor får samma plats, säger hon.

Trots Dagens Samhälles politiska neutralitet, tycker du att tidningen har rört sig åt höger under Mats Edmans ledning?

– Det tycker jag nog inte, jag tycker att tidningen har en god mix bland kolumnister som balanserar varandra väl.

När började du på Dagens Samhälle?

– Det är inte helt klart, men jag slutar på SvD i slutet av april. Det känns roligt och spännande och lite läskigt på en gång, ungefär som det ska kännas.

Sanna Rayman blir en av Dagens Samhälles tre debattredaktörer tillsammans med Andreas Henriksson och Karin Lundahl.

 

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens SamhälleSvD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.