Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sängbutik jublar över Ballar av ståls sexlekar

Publicerad: 29 Augusti 2008, 12:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:41

Skandalprogrammet Ballar av stål forstsätter att skapa rubriker. Denna gång blev sängkedjan Sova kuliss för programmets "sexlekar", vilket uppmärksammades stort i Expressen. "Ett önskescenario", säger Peter Andersson, ägare av Sova-butikerna i Stockholm.


Ett tätt omslingrat kärlekspar, med bara ben och en naken rumpa som guppade upp och ner. Det var, enligt Expressen, synen som mötte de som passerade sängbutiken Sovas skyltfönster på Sveavägen i Stockholm under gårdagen.

Expressen i dag. I själva verket var det två skådespelare som gjorde ett inslag för skandalshowen Ballar av stål, som ska sändas i Kanal 5 till vintern.

Peter Andersson, som äger Sova-butiken där inspelningen ägde rum, säger att han medvetet tog en risk när han släppte in inspelningsteamet.

- Vi hade så klart pratat igenom vad de skulle göra och var gränsen gick. Men för att något sånt här ska bli bra så kan man inte gå in och styra, säger han till Dagens Media.

Expressen vigde i dagens tidning ett uppslag åt "sexleken". Peter Anderssons butik nämns på flera ställen i texten.

- Det har övervägande gett bra publicitet. Artikeln i Expressen utgör ett önskescenario. De vinklade på det roliga i det hela, istället för att göra någon skandalartikel, säger Peter Andersson och fortsätter:

- Jag har varit i kontakt med några som tyckte det var över gränsen, och ordet osmakligt har dykt upp. Men 95 procent tyckte att det var kul och jag tycker inte att det var över gränsen.

Tror du att ni kommer att få fler kunder i butiken på grund av detta?

- En och annan kommer kanske vid nästa kontakt med vårt varumärke kanske haja till, men jag tror inte direkt att folk kommer att rusa till butiken på grund av detta.

Ballar av stål beställdes ursprungligen av SVT från Strix. Men efter att en av produktionens reportrar hade sprutat vatten på statsminister Fredrik Reinfeld valde SVT att inte sända programserien.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.