Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag09.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Samsung tappar marknadschefen

Publicerad: 7 Juni 2013, 13:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:42

Marknadschefen Kalle Olsson lämnar Samsung efter fem år, kan Dagens Media berätta.


Ämnen i artikeln:

Samsung

– Det stämmer. Jag har varit här i fem år och har sett varumärkespreferensen gå från 9 till 35 procent och har fått vara med om hela mobilutvecklingen under de här fem åren. Det har varit magiskt och jag har lärt mig så otroligt mycket men nu känner jag att det är dags att ta nästa steg, säger Kalle Olsson när Dagens Media når honom.

Vad ska du göra istället?

– Det vet jag faktiskt inte. Just nu kommer jag bara att ta det lugnt, umgås med familjen och fundera på vad jag ska göra. Förmodligen kommer jag att fortsätta med marknadsföring men jag ser framför mig en position där man har lite mer kontroll över helheten.

Det är inte så vanligt att man säger upp sig utan att ha klart med nytt jobb.

– Nej och alla beslut man tar är inte rationella men det känns helt rätt. Jag känner mig jättenöjd med allt jag har gjort. Dessutom har vi precis gjort en stor omorganisation så det finns mycket att göra. Det är ett perfekt break för någon ny att komma in och för mig att göra klart det jag ska.

Kalle Olsson gör sin sista dag någon gång under hösten.

– Vi ska se över vilka projekt som finns kvar så att det blir en bra överlämning. Det är en pirrande känlsa i magen. Jag känner mig som ett flygplan som ska ut och flyga för första gången. Skrämmande och pirrande på samma gång.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Samsung

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.