Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Säljbolag blir tidningsmakare

Publicerad: 8 Augusti 2008, 11:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Säljbolaget Maax Media lägger ut sin annonsförsäljning på Mediakraft. Maax Media styr om och blir istället tidningsutgivare på heltid.


Maax Media har sedan länge arbetat med annonsförsäljning, men i slutet av 2006 köpte företaget en av kundernas tidningar: Aktiva - magasinet med koll på skolan. Sedan dess har bolaget både sålt annonser och drivit tidning. Nu läggs den interna annonsförsäljningen ner.

- Vi tyckte det var kul med tidningen, men det tagit mer tid än vi trodde så vi har beslutat oss för att göra tidningen så bra som möjligt istället, säger Joacim Nielsen, vd för Maax Media.

Mediakraft ska sköta tidningens annonsförsäljning, som förra året omsatte 3 miljoner kronor. Magasinet Aktiva har drygt 35.000 betalande prenumeranter och målgruppen är föräldrar med barn i grundskolan.

- Vi hoppas att Mediakraft ska bredda annonseringen. Familjerna är ju storkonsumenter av en mängd olika produkter, från tvättmedel till kläder. Vi ska också satsa mer på marknadsföring av tidningen för att få fler prenumeranter, säger Joacim Nielsen.

Vid skolstarten kommer tidningen att skickas ut gratis till alla föräldrar med barn i årskurs 1. Tidningen har tre anställda samt frilansare.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.