Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sakine Madon säger upp sig på City efter Fokus-replik

Publicerad: 18 Maj 2008, 18:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Citys krönikör Sakine Madon kan säga upp sig på stående fot efter att tidningens chefredaktör Mikael Nestius utan hennes vetskap tagit in en replik från tidningen Fokus.


I tisdags skrev Sakine Madon en krönika som var kritisk till tidningen Fokus ranking av bästa kommuner på integration. Dagen därpå tog Mikael Nestius in ett genmäle från Fokus, utan att berätta det för Sakine Madon.

- I repliken påstår Fokus att jag har skrivit att siffrorna var osanna. Det har jag inte gjort. Det var Fokus slutsatser jag kritiserade inte siffrorna, säger Sakine Madon.

Till vardags är Sakine Madon debattredaktör för Expressen. Hon tycker inte Mikael Nestius har agerat som hon skulle ha gjort.

- Nestius ger sig in som chef och publicerar en replik på min krönika utan att jag får veta något. Så brukar man inte göra. Man brukar ge krönikören en chans till en replik, annars ser det ju ut som rättelse. Fokus replik innehöll påståenden som inte stämde.

Sakine Madon hade en kontrovers med Mikael Nestius även hösten 2006. Sakine Madon skrev då en krönika om Turkiets yttrandefrihetslagar. Den publicerades på yttrandefrihetens dag den 30 augusti 2006. City tog bort krönikan från tidningens sajt och publicerade en ursäkt. Mikael Nestius motiverar beslutet med att turkar "indirekt framställs turkar". Enligt Sakine Madon ska Mikael Nestius även ha tvingat henne ta bort ett inlägg om dessa turer på hennes egna blogg.

Nu är det åter dags för en konflikt mellan Sakine Madon och Mikael Nestius.

- Jag blir så trött, säger Mikael Nestius. Sakine är en rolig krönikör, därför bad vi henne skriva igen. Men som krönikör får man tåla att folk kritiserar det man skriver.

Men borde du inte ha berättat för henne att du tog in en replik på hennes krönika?

- Min hållning är att ta in saker frikostigt. Repliker som inte känns så allvarliga kan man ju svara senare på.

Men det kan ju framstå som att Sakine Madon har haft fel i sak?

- I en debatt förekommer alltid olika tolkningar.

- Får jag inget svar och ingen ursäkt har jag inget annat val än att säga upp mig, säger Sakine Madon.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.