Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Så ska Ica hjälpa Sveriges mjölkbönder

Publicerad: 14 September 2015, 08:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:52

Efter Centerpartiets kampanj #Mjölklöftet – Ica skänker pengar till mjölkbönder.


Ämnen i artikeln:

ICALRF

Under våren basunerade Centerpartiet ut kampanjen #Mjölklöftet där partiet försökte påverka olika handlare och butiker att stå upp för Svenska mjölkbönder.

Om en vecka, den 21 september, startar Ica sin nya kampanj i samarbete med LRF. I kampanjen "Tillsammans fyller vi glaset" kan Ica-kunderna betala en krona extra för vissa mjölkförpackningar och ostar i Icabutiker, en krona som går direkt till Sveriges mjölkbönder.

Hela satsningen ska pågå i sex månader och beräknas ge 100 miljoner kronor i extra intäkter.

– Krisen är akut nu för Sveriges mjölkbönder. Vi har länge velat stötta de svenska mjölkbönder och nu har vi kommit fram till en modell som fungerar och som vi hoppas kan hjälpa de svenska mjölkbönderna. Ica och Icabutikerna har satsat 25 miljoner av egna medel som går direkt till Sveriges mjölkbönder, säger Anders Svensson vd för Ica Sverige, till Dagens Media.

I en tid då de flesta företag skänker pengar till hjälporganisationer till förmån för flyktingar ser Anders Svensson inte att det ena utesluter det andra.

– Vi vill hjälpa på alla håll, vi har till exempel att alla som pantar hos oss kan skänka pengar till hjälporganisationer. Med mjölken vi säljer så vill vi hjälpa bönderna då det är dem som är berörda av mjölkkrisen, säger han. 

Men att de har influerats av Centerpartiets kampanj #Mjölklöftet som basunerades ut under våren är inget som Anders Svensson känner igen.

– Vi har inte sneglat på någon annan. Det är vi själva som har arbetat fram den här kampanjen och vi är väldigt nöjda med den.

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ICALRF

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.