lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så mycket kostar ett inlägg hos Blondinbella

Publicerad: 23 september 2008, 13:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Den 23 oktober håller Isabella "Blondinbella" Löwengrip 18-årsfest i Stockholm. I samband med det erbjuder G Media Group paketlösningar för sponsorer. Dagens Media har prislistan - och där avslöjas att annonsörena kan köpa inlägg, en tjänst som G Media Group tidigare förnekat att man erbjuder.


MS

Martin Schori


18-årsfesten ska hållas antingen på Café Opera eller relanserade krogen Collage. I ett mejl till potentiella annonsörer som Dagens Media tagit del av skriver G Media group att sponsorer för kalaset är Burn energidryck, Spray och Max Factor.

Hittills har 1.000 personer bjudits in. I mejlet framgår också att G media Group, som ligger bakom bland annat Glife och Blondinbella, erbjuder annonsörerna att köpa ett visst antal inlägg på Blondinbellas sajt.

Dagens Media avslöjade tidigare i år att Blondinbella tagit emot pengar för att nämna varumärken i blogginläggen. Konsumentverket utreder för närvarande om det kan strida mot marknadsföringslagen. G Media Group har dock sagt att inget annat än "traditionell reklamförsäljning" förekommer på sajten.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip. Foto: Johan Marklund Dagens Media frågade en säljare på G Media Group hur inläggen i prislistorna nedan fungerar.

- Säg att det handlar om Ecco-skor. Då skriver hon någonting i stil med "Jag älskar Ecco-skor, de är fantastiska", säger säljaren.

Nämner hon att någon betalat för det?

- Det vet jag inte. Hur så?

Ja, det kan vara olagligt.

- Jag tror det kan vara så här att om annonsören går på festen så skriver hon om det. Det är ingenting skumt med det här.

Fredrik von Essen, vd på G Media Group, säger att företaget ska börja sälja en ny produkt på Blondinbella-sajten.

- Det finns något som kallas sponsrade inlägg. Då ska det framgå att det inte är redaktionellt material. Det är ungefär som advertorial i en tryckt tidning, säger han.

Förekommer det på sajten i dag?

- Nej, det är någonting vi börjar med nu. Det måste framgå att det inte är redaktionellt material annars strider det mot reklamlagstiftningen. Det är också viktigt för vår trovärdighet, oavsett om det är lagligt eller inte.

Här är Blondinbellas prislista för 18-årsfesten:

Alternativ 1:

1.500.000 exponeringar på Blondinbella.se10 inbjudningar till festenLogga på inbjudanMingelbilder på Glife, Nightlife, Hanky, Nattstad.3 artiklar på Blondinbella.se, en text, en länk och en bild i varje.

Pris: 75.000 kronor.

Alternativ 2:

1.000.000 exponeringar på Blondinbella.se6 inbjudningar till festenLogga på inbjudanMingelbilder på Glife, Nightlife, Hanky, Nattstad2 artiklar på Blondinbella.se, en text, en länk och en bild i varje.

Pris: 50.000 kronor

Alternativ 3:

500.000 exponeringar på Blondinbella.se4 inbjudningar till festenLogga på inbjudanMingelbilder på Glife, Nightlife, Hanky, Nattstad1 artikel på Blondinbella.se.

Pris: 25.000 kronor

Alla postningar på sajten ligger kvar i minst 10 dagar, enligt mejlet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev