söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så gick det för "nya" Efterlyst

Publicerad: 18 september 2008, 07:54
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Igår var det säsongspremiär för TV3s långkörare Efterlyst - på den nya sändningsdagen onsdag.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Efterlyst leds av Hasse Aro. Foto: TV3 TV3 valde i år att flytta Efterlyst från torsdag klockan 21.00 till samma tid på onsdagarna. Programmet har i år också fått ny scenografi och en tydligare inriktning på brottsoffer.

Premiären av Efterlyst igår sågs av totalt 590.000 tittare, enligt MMS, vilket är i nivå med vad Efterlyst tidigare har levererat på den "inkörda" dagen torsdag.

- Det här är en alldeles fantastiskt start. Strategiskt sett känns det här väldigt skönt, säger Anders Knave, programchef på TV3.

Efterlyst samlade cirka 4,5 procent av alla i målgruppen 15-49 år. Förra året uppnådde TV3 en rating på 2-3 procent på 21-sloten på onsdagar.

- Så det här är ett enormt steg åt rätt håll, säger Anders Knave.

Efterlyst mötte igår Vem kan slå Filip och Fredrik i Kanal 5, ett program som lyckades bättre i Kanal 5s huvudmålgrupp 15-44 år (Kanal 5s andel klockan 21-22 var 23 procent, och Efterlysts andel var knappt 13 procent). Och snart kommer Efterlyst att möta konkurrens i form av TV4s nya serie Oskyldigt dömd och Kanal 5s Greys anatomy.

Anders Knave förklarar bakgrunden till varför Efterlyst och Insider flyttades till onsdagarna:

- Traditionellt har vi, till stor del tack vare Efterlyst och Insider, haft väldigt bra torsdagar. Men vi har haft en diskussion om att Efterlyst och Insider kanske går lite för brett och lite för gammalt.

- På torsdagarna har vi också haft Du är vad du äter och Lyxfällan, som är mer kommersiellt gångbara då de träffar mer rätt i de rätta målgrupperna. Samtidigt har vi sett att vår kvinnliga Girlylicious-satsning på onsdagar blev för nischad och smal efter några säsonger.

- Genom att flytta våra två tyngsta varumärken, med en stor fanbase, får vi en volym och ett tryck som gör att onsdagen kommer att göra bättre ifrån sig. Samtidigt öppnas torsdagen upp för ännu mer gångbar lifestyle/makeover, som Lyxfällan, Du är vad du äter, Hells kitchen och Nytt läge, som vi flyttar dit.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev