Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så fixade GCI Aftonbladets förstasida åt Bergendahls

Publicerad: 5 januari 2007, 04:15
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:14

Aftonbladets förstasida den 2 januari upptas helt av en prisjämförelseguide för dagligvaruhandeln, där Bergendahls City Gross visade sig vara billigast. Undersökningen levererades av Bergendahls pr-byrå GCI Malmö. Byråns vd Mikael Lagerwall berättar för Dagens Media hur de gick till väga.


Utöver förstasidan får CGI Malmös undersökning en helsida inne i tidningen. Artikeln illustreras med en bild på City Gross-kassar som lastas i en kundvagn bredvid rubriken Så sparar du 5000 kronor på maten.

- Jag tycker det blev jättebra och vi är glada att Aftonbladet slog upp det så stort. Det här gynnar förstås vår kund Bergendahls men också de svenska konsumenterna, säger Mikael Lagerwall.

I GCIs pressmeddelande fanns en matris, för att visa att kunderna själva kan fylla i sina inköp och jämföra butikernas prisnivåer.

Idén med matrisen var något som Aftonbladet nappade på och tog med i sin artikel. Mikael Lagerwall tror att paketeringen med matrisen och undersökningen kan ha bidragit till Aftonbladets intresse men sätter allmänintresset främst.

- Det här känns inte som en traditionell pr-grej utan en bra grej helt enkelt. Jag diskuterar själv de här frågorna varje vecka med min fru. Matpriser intresserar allmänheten och det är Aftonbladet smarta nog att förstå. Det är en genompositiv artikel som är roligare att läsa än att Persbrandt ligger på torken.

Så ni hade ingen större del i det här överhuvudtaget?

- Jo vi har förstås gjort ett gediget grundjobb och samlat in närmare 1.500 prisuppgifter från mer än 60 olika butiker för att sätta ihop undersökningen.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.