Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

(s) byter namn på radioprogram efter SR-hot

Publicerad: 30 Maj 2008, 06:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Sveriges Radio hotade att stämma Socialdemokraterna efter att de gett sitt webbradioprogram namnet Sommarpratare. Nu byter Socialdemokraterna namn till Sommarsnack.


Sveriges Radio har i ett brev till partisekreterare Marita Ulvskog riktat stark kritik mot namnvalet, skriver Bonniers reklamtidning Resumé.

"Oavsett juridiken är det enligt min uppfattning ur moralisk synvinkel en uppenbar renommé-snyltning som ni borde hålla er för goda för. Inte blir det bättre av att ni dessutom på er hemsida imiterar den klassiska bilden av sommar-uppställningen med krans-krönta sommarpratare", står det i brevet som är signerat SRs chefsstrateg Staffan Sonning.

Socialdemokraternas presschef Fredrik Kornebäck har precis talat med Sveriges Radio när Dagens Media når honom.

- Jag kontaktade SR och sa att vi ändrar namnet till Sommarsnack. Jag tror att Sommar i P1 är ett så pass starkt begrepp bland svenska folket så att ingen skulle blanda ihop den med vår radio men anser P1 att det kan vara så anser jag att det är hedrande, säger han.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.