Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ryanairs vd försvarar utskälld kalender - iklädd baddräkt

Publicerad: 18 November 2008, 14:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Genom att klä sig i en "sexig baddräkt" vill Ryanairs vd Michael O'Leary försvara sin utskällda kalender, där bolagets flygvärdinnor vikt ut sig.


Ryanair fortsätter med taktiken att får pr genom lättklädda kvinnor och utflippade motattacker mot sina belackare.

När flygbolaget i dagarna lanserade en kalender med avklädda flygvärdinnor fick man kritik från, bland annat, en spansk kvinnorganisation som enligt Ryanair hotar med rättsliga åtgärder.

Flygbolagets vd Michael O'Leary kontrar nu med att själv klä sig i baddräkt. I ett pressmeddelande säger han:

Michael O'Leary, till höger - Under 2009 kommer Ryanair erbjuda 65 miljoner passagerare de garanterat lägsta biljettpriserna och inga bränsletillägg. Vi är stolta över att frivilligarbetet av vår kabinpersonal, med några av Europas vackraste kvinnor, som kommer att samla in 100.000 Euro till välgörenhet. Ryanair har den snyggaste kabinpersonalen i Europa, och över 700 av våra anställda ansökte om att få medverka i årets kalender.

Samtidigt släpps en halv miljon gratisbiljetter som kan beställas på Ryanairs sajt.

Michael O'Leary har tidigare gjort sig känd för att på en presskonferens ha sagt att flygvärdinnorna erbjuder avsugningar. Ryanairs svenska pr-byrå är Andréasson PR.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.