Ryanairs sista hån mot SAS-chefen

2010-02-09 16:54  

Ryanair tackar den avgående kommunikationsdirektören Claus Sonberg med en gratisbiljett.

Ryanair och SAS-chefen Claus Sonberg har flera gånger hamnat i luven på varandra. Nu när kommunikationsdirektören Claus Sonberg lämnar SAS passar Ryanair på att ge en sista känga i form av en gratis flygbiljett.

Anledningen: tack för all marknadsföring han gjort för Ryanair, hälsar Ryanairs kommunikationsdirektör Stephen McNamara i ett pressmeddelande.

Stephen Namara skriver vidare att ”nu kan Claus ta en paus utan att behöva drabbas av SAS höga priser”.

Claus Sonberg skrattar när Dagensmedia.se ringer upp honom med nyheten om flygbiljetten.

– Det där tricket har de redan kört med en gång, säger han. Jag har ju redan prövat att resa med dom. Det var trevligt att höra, men jag passar på erbjudandet då jag har viktigare saker att ta itu med.

Tidigare har Dagensmedia.se rapporterat om lågpriskriget mellan Ryanair och SAS. Claus Sonberg blev tidigare under hösten erbjuden att göra en gratisresa med lågprisflygbolaget.

Men när han väl nappade på erbjudandet ansåg Ryanair att inte var en tillräckligt viktig nyckelperson i SAS och fick själv betala för ”gratisbiljetten”. Claus Sonberg dokumenterade resan mellan Oslo och London via SAS Facebooksida. Han tyckte att resan tog alldeles för lång tid trots att priset för resan var ungefär den samma mellan flygbolagen.

Christer Lindh

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt