Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Rusning efter plats i Färjan

Publicerad: 5 November 2008, 10:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Trots skandalrubriker i kvällspressen lovordar Viking Lines marknadschef tv-serien Färjan. Bokningsläget har skjutit i höjden och hundratals vill jobba på tv-båten.


-Vi har haft något lägre marknadsföringsinsatser i år än tidigare så visst är det tv-serien som ger effekt. Med köpt reklam kommer man bara till en viss gräns, säger Per Jute, marknadschef på Viking Line.

Enligt honom är tv-programmet inte dyrt för rederiet.-Vi har ställt upp med hytter och liknande ombord och en del runt omkring. Jag vill inte säga exakt hur affärsuppgörelsen ser ut men spekulationerna om att vi skulle ha betalt miljonbelopp är helt fel.

I veckan gick det femte avsnittet av Färjan upp på Kanal 5. Serien har blivit en tittarsuccé med över en halv miljon tittare per avsnitt. Effekten är tydlig.-Cinderella gjorde under oktober sin bästa månad någonsin bokningsmässigt. Vi brukar söka personal till båtarna, men den senaste månaden har 400 personer sökt jobb på Cinderella utan att vi sökt personal, säger Per Jute.

Rederiet har ännu inte använt serien i sin traditionella marknadsföring, men det är något som Viking Line tittar på. Serien har uppmärksammats i pressen, och kallats skandalserie. Resenärer har också varit arga. -Alla som är med i serien har vi fått okej ifrån innan det sänds. Produktionsbolaget bestämmer innehållet. Det måste ju göras en viss dramatisering för att fungera i tv.

Initiativet kom från produktionsbolaget och Viking Line skulle inte tveka om att tacka ja igen.- Anledningen till att vi nappade var att det var just Sto-Cph som kom med idén. De har hållit mycket hög kvalitet förut.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.