Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

RTV rekordökar omsättningen

Publicerad: 27 Augusti 2008, 03:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Butikstv-bolaget RTV har nästan dubblerat sin försäljning hittills i år. I mitten av juli passerade RTV förra årets omsättning, som var 22 miljoner kronor.


- Vi har fått en större allmän acceptans hos våra kunder och allt fler mediebyråer placerar sina affärer hos oss. Vi har också fått in ett antal nya typer av annonsörer, till exempel TV4, Fastighetsbyrån och en hel del lokala aktörer, säger Viktor Sylvan, vice vd för RTV.

RTV köptes av Expressen för knappt ett år sedan och företaget ingår numera i Bonnier-koncernen.

- Vi har inte sett så mycket korsförsäljning ännu, men det har varit en bra dörröppnare och gett många kontakter eftersom det gör att annonsörerna känner sig tryggare, säger Victor Sylvan.

RTV sänder butiks-tv i bland annat Vi-butiker, City Gross, Coop Forum och framför allt Ica Maxi-butikerna. Ica är i uppstarten av att dra igång egen butiks-tv, men Viktor Sylvan är inte orolig för konkurrensen.

- Visst har vi respekt för Ica, men de kommer att köra i Kvantum- och Supermarket-butiker så vi fortsätter som tidigare i Ica Maxi.

Ica Maxi står för hälften av RTVs räckvidd, enligt Viktor Sylvan. Varje vecka når RTV 3,1 miljoner unika butiksbesökare i alla åldrar. Tyngdpunkten ligger i 20-50 år, förvärvsarbetare och det är även något fler kvinnor bland besökarna.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.