Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Royal League dumpar priset för tv-rättigheterna

Publicerad: 3 september 2007, 08:16
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:00

Årets upplaga av fotbollsturneringen Royal League ska dra igång i november men står fortfarande utan tv-avtal. Nu rapporterar den norska mediesajten Kampanje.com att priset på Royal League-rättigheterna har dumpats kraftigt. "Jag kan inte uttala mig under pågående förhandling säger Tommy Theorin, generalsekreterare på Föreningen svensk Elitfotboll.


HW

Henrik Widell


Enligt den norska mediesajten Kampanje.com har priset för Royal League-rättigheterna sänkts från de 70-80 miljoner kronor som SBS betalade för att visa evenemanget i Sverige, Norge och Danmark, till runt 45-50 miljoner kronor. Tommy Theorin, som också sitter i Royal Leagues styrelse, vill inte kommentera uppgifterna.

- Vi kommenterar förstås inte uppgifter under en pågående förhandling. Men är man så träffsäker med siffrorna är det kanske en motpart som tycker att det ska vara på det sättet.

SBS hoppade inför årets upplaga av Royal League av turneringen på grund av vikande publikintresse och sedan dess har förhandlingarna varit igång. När Dagens Media pratade med Tommy Theorin i juni sa han att förhandlingarna skulle vara avklarade inom en månad.

- Ja det blev ju inte så. De som sköter våra förhandlingar (Profile Media) sa att det fortfarande var några pusselbitar som saknades.

Varför är det så svårt att sälja de här rättigheterna?

- Sådant här tar alltid tid. Titta på de svenska tv-avtalen som tog en oerhörd tid där vi väntade och väntade och fick ett jättebra avtal. Det gäller att ha is i magen ibland.

Finns det någon risk att turneringen ställs in?

- Vi talar inte i de termerna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev