Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rodeo i rekonstruktion

Publicerad: 5 maj 2009, 04:34
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Rodeos ägarbolag BWW Populärkultur har ansökt om företagsrekonstruktion. "Vi tror på den här tidningen", säger tidningens chefredaktör Daniel Björk till Dagensmedia.se.


BWW Populärkultur omsatte drygt 5 miljoner år 2007 och gjorde en förlust på 2,5 miljoner. Tidigare i år halverade Rodeo sin utgivning för att istället satsa på webben. Enligt Daniel Björk har förändringarna slagit ut väl.

- Men sedan tidigare har vi ett bagage. I och med lågkonjunkturen måste vi hantera det och gör därför en företagsrekonstruktion, säger Daniel Björk.

Exakt vad som händer nu är oklart.

- Vi kollar på finansiering, men vi kan inte säga hur det blir just nu. Men den lyckade nylanseringen av webben kombinerat med att vårens försäljning följer kalkylen gör att vi tror på det här företaget och den här idén, säger Daniel Björk, säger Daniel Björk.

Utgivningen av tidningen och sajten Rodeo.net kommer att fortsätta som vanligt, enligt Daniel Björk.

Ett företag som i ett längre perspektiv har en överlevnadsförmåga men som har drabbats av betalningssvårigheter av mer tillfällig karaktär kan rekonstrueras istället för att gå i konkurs.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.