Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Rockfoto breddar - börjar skriva

Publicerad: 26 Februari 2008, 04:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Bildbyrån Rockfoto har anställt en chefredaktör med förflutet på TV4 och P3. Samtidigt byggs en redaktion upp som ska skriva om allt det företaget hittills bara fotograferat.


Rockfoto har sedan starten 2003 snabbt vuxit fram till en av Sveriges ledande bildbyråer för konsertfoto. I dagarna har företaget anställt Annika Forsberg som chefredaktör. Hon har senast varit projektledare för Hulstredsfestivlanes nysatsning Hultsfred Live och har tidigare varit producent på TV4 och programledare för Musikjournalen i P3.

Hon ska leda en ny del av Rockfoto där fokus ska ligga på recensioner, reportage, krönikor och artistintervjuer.

- Det här är något vi har funderat på länge, det känns som en naturlig utveckling helt enkelt, säger Emma Svensson, vd och grundare av Rockfoto.

Till att börja med är tanken att det skrivna materialet ska finnas på den egna sajten för de egna besökarna. Men de framtida planerna inkluderar att sälja även skrivet material till tidningar som köper byråns bilder.

Enligt Emma Svensson går Rockfoto bättre och bättre och är en av de ledande byråerna i Sverige när det kommer till konsertfoto. Sedan 1,5 år har företaget ett samarbete med DN och fotar alla konserter de täcker. Annars blir det mestadels frilansuppdrag.-Vi är på extremt många spelningar, det brukar bli 20-30 i veckan. De enda som kanske kommer i närheten är Scanpix.

10-15 skribenter hoppas Emma Svensson hitta som kan skriva åt sajten. Den nya satsningen ska synas på sajten 31 mars och det första stora arrangemanget som ska täckas i textform är Umeå Open som går av stapeln i slutet av mars.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.