Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Robert Laul till attack mot Svenskafans och Stampen

Publicerad: 18 Februari 2009, 11:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

En "kloak", "en ulv i fårakläder" och en plats för "ljusskygga varelser". Sportbladets högprofilerade journalist Robert Laul går till frontalangrepp mot Svenskafans och dess ägare Stampen.


Robert Laul. Det är i en krönika, som publiceras i morgondagens utgåva av Aftonbladets sportmagasin "S", som Robert Laul ger sig in i en rasande uppgörelse med Svenskafans, och dess ägare Stampen.

Robert Laul skriver att idén bakom Svenskafans, att kunniga sportintresserade människor gör materialet, är briljant.

Men han fortsätter med att konstatera att "svenskafans.com är en ulv i fårakläder, eller, kort och gott - ett sportmediernas kloak".

Det är sajtens anonyma diskussionsforum och kommentarsfunktioner som Robert Laul inte kan acceptera.

I krönikan återger han en egen vända i "kloaken" i samband med Malmö FF:s försäljning av Ola Toivonen:

"Mina artiklar startade en vildsint debatt bland vissa av Malmökloakens medlemmar - ljusskygga varelser som inte skyltar med namn eller andra kontaktuppgifter.

Det påstods att jag använder kokain (har aldrig ens sett kokain på riktigt), att jag bär en t-Shirt med trycket "Länge leve svälten i Sudan" (lika befängt det), att jag regelbundet besöker prostituerade (har heller aldrig hänt) och en mängd andra mer eller mindre förvirrade påhopp.

Efter ett tag övergick flera skribenter med att avsluta sina inlägg - oavsett vad de handlade om - med: "Ceterum censeo Robert Laul esse delendam" (Förövrigt anser jag att Robert Laul bör förstöras) skriver Robert Laul"

Enligt Laul riskerar de anonyma diskussionerna att förstöra Svenska Fans affärer.

"Om inte Stampen renar upp i sörjan är det bara en tidsfråga innan någon annan kopierar hela svenskafans-konceptet och driver det med den värdighet det förtjänar", avslutar han.

Anders Nettelbladt på Svenskafans säger att han respekterar Robert Lauls rätt till att ha en åsikt.

Men han håller inte med, och ser ingen anledning att ta bort de anonyma kommentarerna.

- Vi lägger väldigt mycket kraft på att moderera och plocka bort olämpliga kommentarer. Trots det kan vissa olämpliga inlägg ligga ute ett tag, säger Anders Nettelbladt och fortsätter:

- För oss är det viktigt att ha ett öppet diskussionsklimat på sajten och då är avigsidan att det ibland slinker igenom olämpligheter. Men våra medlemmar brukar vara snabba på att rapportera det.

Anders Netterbladt säger vidare att han är mycket stolt över det innehåll Svenskafans har åstadkommit och menar att sajten har varit en bidragande orsak till de stora mediernas utvecklade sportbevakning.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.