Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Robert Aschberg slutar som vd på Strix

Publicerad: 4 mars 2008, 08:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:55

Robert Aschberg lämnar tjänsten som vd för MTGs tv-produktionsbolag Strix. Han fortsätter som arbetande styrelseordförande."Jag ser mycket fram emot det", säger Robert Aschberg till Dagens Media.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Henrik Stenlund, tidigare vd för Redaktörerna och Modern TV, tar över som landschef för Strix i Sverige.

Henrik Stenlund fortsätter som vd för Modern TV, som nu byter namn till Modern Studios i samband med att samtliga enheter inom Modern Studios går samman.

- Vi sitter ihop med Modern Studios och nu ska vi gå ännu mer tillsammans. Vi kan bli väldigt starka så, säger Robert Aschberg.

Strix ska i fortsättningen ha landschefer som ansvarar för Strix i de länder där bolaget är verksamt.

- Vi finns i fem länder. Iden med att ha en Sverigechef är för att vi tror att det blir effektivare så, säger Robert Aschberg.

Varför är Henrik Stenlund rätt person att leda Strix i Sverige?

- Han är en lugn och bra chef. Och ska jag jämföra honom med mig så är han kanske något mer organiserad, ha ha.

Robert Aschberg ska i sin nya roll som arbetande styrelseordförande ägna mer tid åt samarbetet mellan Strix avdelningar i de fem länder där bolaget verkar, samt åt internationell utveckling och försäljning.

- Jag ser mycket fram emot det. Man har varit så sliten mellan så jävla mycket olika grejer. Nu kommer jag få tid att fokusera åt innehåll, program och sånt som jag är mer road av än administration.

MTG kommer i fortsättningen inte att ha en vd för Strix. Calle Jansson, affärsområdeschef för Modern Studios (i vilket Strix, Modern TV och Redaktörerna ingår), ska ha det operativa ansvaret för produktionsbolaget.

- Han är i praktiken vd, men vi kallar det affärsområdeschef, säger Robert Aschberg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev