Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Rix morrongäng fast i norska fjällen efter flyghaveri

Publicerad: 26 Maj 2008, 07:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Rix Morronzoo-gänget fastnade i Nordnorska Kirkenes då deras flyg hem fick motorhaveri i Murmansk. Måndagsmorgonens sändningar kunde ändå räddas med av norskt bistånd, men till priset av offentlig förnedring till följd av det svenska Eurovision-fiaskot.


Rix Morronzoo, bestående av Roger Nordin, Titti Schultz och Gert Fylking hamnade i Kirkenes vid ryska gränsen efter att ha gjort en reportageresa på Hurtigrutten. Planet som skulle flyga dem till Stockholm kom aldrig.

- Det fick motorhaveri i Murmansk och även om vi var glada att slippa flyga med det planet var vi fast i Norge, hundra mil norr om Kiruna, så det var inte bara att sätta sig i en bil och åka hem, säger Roger Nordin, en av Morronzoos programledare.

Han berättar om de olika turerna under natten för att rädda måndagsmorgonens sändningar:

- Vi skulle åka med bil till Finland och flyga därifrån och ett tag skulle vi flyga från Murmansk men till slut, efter sju timmar på den där flygplasten i ingenstans flögs vi till Oslo.

Där väntade inget anslutande flyg till Stockholm men väl en studio som lånades ut av den norska MTG-kanalen P4 Hele Norge.

- Vi har suttit där och försvaret Charlotte Perelli hela morgonen. Norrmännen tycker förstås att det var väldigt roligt att vi kom just i dag. De har kopplat ut oss över P4 Hele Norge titt som tätt under morgonen.

Han berättar att norrmännen behövde en svensk att förnedra under morgonen och den lotten föll på Titti Schultz

- Jag blev intervjuade i P4 Hele Norges morgonprogram där jag skulle försvara Sveriges färger, men mest fick jag utstå en fulllkomlig förnedring, säger hon.

Roger Nordin säger:

- Det var kaos igår men det blev rätt lyckat till slut ändå. Jag skulle gärna göra om det under mer ordnade former någon gång. Och Hurtigrutten var trevlig.

Rix Morronzoo är inbokade på ett plan till Stockholm under förmiddagen. Vädret rapporteras vara bra på Gardemoens flygplats och inga ytterligare förseningar är at räkna med.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.