Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Riskkapitalbolag in i Realtid.se

Publicerad: 27 maj 2009, 09:57
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

Riskkapitalbolaget Första Entreprenörsfonden går in som delägare i Alternativ Media i Stockholm, som ger ut affärssajten Realtid.se. "Inom ett år räknar vi med ett break even", säger Peter Werme på Första Entreprenörsfonden.


Realtid.se har hittills kostat stora summor för sina ägare. Tidigare har sajtens vd Jonas Wiwen-Nilsson och hans familjemedlemmar, tillsammans med ett antal Goldman Sachs-chefer pumpat in miljontals kronor i bolaget. Nu tar man in pengar från Första Entreprenörsfonden, som också får en styrelsepost i bolaget.

-Vi tittar på människan bakom bolagen och hur entreprenörsdrivet det är. Vi är imponerade av det som de byggt upp, varumärket och entreprenörsandan, säger Peter Werme.

Hur mycket går ni in med?

-Det är inte officiellt.

Hur stort ägande får ni?

- Det är inte heller officiellt. Men vi blir delägare.

Alternativ Media i Stockholm tog i januari 2009 in ytterligare 1,7 miljoner kronor genom nyemission. Det senaste bokslutet, för perioden maj-december 2007, visar att bolagets omsättning stannade på 928.000 kronor, medan rörelseresultatet slutade på -5,4 miljoner.

- Vi ser det här som ett klart intressant tillväxtcase. Inom ett år räknar vi med ett break even, säger Peter Werme.

Jonas Wiwen-Nilsson vill inte heller berätta hur mycket pengar bolaget går in med eller hur stort ägandet blir.

- Men jag står kvar som största ägaren, säger han.

Han flaggar också för nylanseringar framöver.

- Alternativ Media i Stockholm är ett expansivt projekt, ambitionen har alltid varit "större" än Realtid.se och omfattar fler produkter. För det krävs kapital, säger Jonas Wiwen-Nilsson.

I framtiden kan det handla om att lansera fler sajter eller produkter på andra plattformar, i form av papperstidningar eller mobila lösningar, säger Jonas Wiwen-Nilsson.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.