Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Risken för härdsmälta tycks överhängande"

Publicerad: 6 Mars 2011, 05:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:19

Charlie Sheen, hjälp till självhjälp och Khadaffi avhandlas i veckans Söndagspanel.


Varje söndag ber dagensmedia.se några branschprofiler att summera veckan som gått – och blicka framåt.

 

Nina Nygaard, pr-konsult på Grayling

Vad har varit veckans snackis?

– Snackisarna denna folktomma sportlovsvecka är två: Hollywood och Holmenkollen. Både Charlie Sheen och Sveriges vallateam tycks ha tappat kontakten med underlaget. Risken för härdsmälta i underhållningsindustrin tycks överhängande.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Nästa vecka vill jag läsa om att sossarnas valberedning äntligen kommit fram till en kandidat och på internationella kvinnodagen 8 mars vill jag ha sköna nyheter om att kvinnor både vill och får ta plats i företagsledningar och styrelser.

 

Paul Frigyes, frilansjournalist och krönikör på Dagens Nyheter

Vad har varit veckans snackis?

– Veckans snackis, det är Khadaffis märkliga framträdanden. Kraften i frihetsvågen över arabvärlden är enorm, och över hela världen tror jag att blir det allt svårare att motarbeta demokrati och stoppa fri debatt. Ur ett journalistiskt perspektiv är det nästan komiskt att se hur snabbt tidningarna i Egypten bytte sida och vände megafonerna rakt mot Mubarakregimen.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

–  Att diktatorn avgår. För garnityret av statsmän är det en stor stilmässig förlust, för Khadaffis kläder har haft fantastiska, varierade och tjusiga uttryck, med plats för både afrikansk tradition, förankring i den egna berber-historien samt militär pompa. Det verkar tyvärr finnas en negativ korrelation mellan demokratiskt sinnelag och klädmässigt övertygande stil. Diktatorerna vinner varje gång.

 

Ulf Strömqvist, vd på Hilanders

Vad har varit veckans snackis?

– Uppstart Malmö, ett mycket bra entreprenörsinitiativ som ska stödja idéer för nya jobb i stadsdelar med hög arbetslöshet. Kompetensstöd, räntefria lån och löpande coaching är några av ingredienserna i satsningen. Härligt med nytänkande i näringslivet. Hjälp till självhjälp.

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Att det äntligen fastställts en paneuropesik metodik för att helt objektivt mäta och fastställa effekterna av kampanjinvesteringar. Ett drömreportage (som jag kanske ändå får vänta på lite till ...).

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ardalan Samimi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.