Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Resumé ensamma på förlaget om att sparka personal

Publicerad: 27 maj 2009, 14:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Bonnier Tidskrifter ser över kostnaderna för samtliga sina titlar, men det är hittills bara Resumé som tvingas säga upp personal. "Alla berörs av den vikande konjunkturen", säger Jonas von Hedenberg, vice vd.


Resumé har lagt ett varsel på sammanlagt sex personer, tre reportrar och tre personer på administrativa tjänster. Det motsvarar en tredjedel av personalen.

- Vi har sett över kostnaderna under en längre period och till slut kommit till en situation där vi måste ta till den tråkiga men nödvändiga åtgärden att säga upp medarbetare, säger Jonas von Hedenberg, vice vd för Bonnier Tidskrifter.

Han vill inte svara på vilka övriga besparingar som genomförs inom Bonnier Tidskrifter eller om fler varsel är att vänta.

- Precis som alla andra ser vi över vårt hus och våra kostnader, allt annat vore orimligt. Alla berörs av den vikande konjunkturen, men det varierar från tidning till tidning, säger Jonas von Hedenberg.

Hur stort är annonstappet på Resumé?

- Tillräckligt stort för att vi måste dra ner på personalen för att gå med vinst.

Vad avgör vilka som tvingas gå?

- Diskussionerna med facket får avgöra var vi hamnar till slut. De har inte inletts ännu, men ska genomföras inom två veckor från att varslet lades.

Med hänvisning till den förhandlingen med facket vill Jonas von Hedenberg inte heller kommentera vilka villkor som gäller för dem som sägs upp på Resumé.

Krister Berntsson är facklubbsordförande på Bonnier Tidskrifter:

- Eftersom Resumé inte har en egen fackklubb, kopplas Journalisförbundet in. Men jag kan tänka mig att man går helt enligt LAS-listan, säger han.

Hur ser du på omfattningen av uppsägningarna?

- Jag kan förstå att de behöver spara pengar. Det behöver även många företag i den bransch de bevakar göra.

Varslar fler titlar inom Bonnier Tidskrifter?

- Nej, det känner jag inte till.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.