Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Rekordtryck på hockey-VM i TV3 - här är alla sponsorer

Publicerad: 31 Januari 2007, 08:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:12

TV3 har aldrig tidigare upplevt en så stark efterfrågan på sponsorskap av kanalens sportsändningar. Både hockey-VM, EM-kvalet i fotboll och Formel 1-sändningarna är redan slutsålda. Dagens Media kan presentera hockey-VMs sponsorer.


Tre Kronor är Sveriges hetaste landslag efter framgångarna i VM och OS i fjol. MTG-kanalen TV3 har upplevt ett enormt intresse för sponsorskap av årets VM-sändningar från Moskva.

- Vi har aldrig avslutat hockey-VM-försäljningen så tidigt som i år, säger Mats Nyman, försäljningschef på TV3 och TV6.

Att 2007 är ett relativt sportfattigt år har bidragit till den höga efterfrågan.

- Vi har både ett VM-guld och ett OS-guld i bagaget. Det har haft en effekt. Sen är 2007 ett totalt sett ganska tunt sportår.

Årets sponsorer av hockey-VM är Spendrups, med varumärket Norrlands Guld, Bet24, Bet 365 och ett än så länge hemligt bemanningsföretag. Spendrups och Norrlands Guld har sponsrat hocke-VM tidigare, medan Bet365 och bemanningsföretaget är nya hockeysponsorer.

Företagen får exponering kring samtliga hockeysändningar.

- Det rör sig om exponering före och efter matcherna, och i alla reklambrejks. Eftersom det är tre perioder plus en mängd powerbrejks så blir det ganska mycket.

Vad betalar sponsorerna?

- Det kan jag inte kommentera.

TV3 och TV6 har även sålt slut på all sponsring kring fotbollslandslagets EM-kvalmatcher och Formel 1-sändningarna i TV6.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.