Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Rekordresultat för Corren

Publicerad: 18 februari 2008, 06:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:56

Correns resultat för 2007 var det bästa någonsin. Rörelseresultatet var 59,7 miljoner kronor för 2007, en ökning med 20 procent jämfört med föregående år. Rörelsemarginalen blev 13,7 procent i fjol, vilket var bättre än 2006 års marginal på 11,8 procent.


- Det här är resultatet av att vi både har gasat och bromsat. Vi har haft god kostnadskontroll och satsat framåt vilket gett oss ökade intäkter. Våra dotterbolag har generellt sett gått bra och radion är koncernens lönsammaste bolag, säger Renée Mohlkert, koncernchef för Östgöta korrespondenten.

Hon nämner också samarbetet med Norrköpings Tidningar som en bidragande orsak till det goda resultatet. Företagen äger tillsammans tryckeriet Pressgrannar. Förra veckan blev det också känt att de planerar att slå ihop NT och Corren den 1 maj. Correns försäljning av direktreklamföretaget Marknadspartner förra året påverkar också resultatet.

Omsättningen för 2007 slutade på 435 miljoner kronor, vilket var en ökning med 15 miljoner kronor jämfört med 2006. Resultatet före skatt blev 66,7 miljoner kronor för året vilket var en 13 procentig ökning. Annonsförsäljningen steg med 6 procent under 2007.

- Årets annonsförsäljning har väl börjat hyffsat. Det är inte en lika bra start som förra året, men det är för tidigt att säga nu hur det slutar i år, säger Renée Mohlkert.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.